Happy Newyear - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van katrijn schotte - WaarBenJij.nu Happy Newyear - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van katrijn schotte - WaarBenJij.nu

Happy Newyear

Blijf op de hoogte en volg katrijn

03 Januari 2007 | Suriname, Paramaribo

Eerst en vooral aan iedereen een gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2007!Hopelijk hebben julie genoten, goed gefeest en hebben jullie allen goede voornemens voor het nieuwe jaar ;)

Na de super relaxde Wachabo trip zijn we alledrie bekaf aangekomen in de stad; het was er werkelijk een gekte van jewelste; overal werden bommetjes aangestoken en iedereen was veels te actief voor ons doen... Echt overal in de stad was er rook en lagen alle straten vol met afgestorven bommetjes; was echt bizar om te zien, er wordt hier echt wel overduidelijk meer aandacht besteed aan oud op nieuw dan in Belgenland! Eenmaal in mijn vertrouwde huisje aangekomen werd ik verwelkomt door mijn huisgenootjes; ik was op zich wel blij weer thuis te komen...ik was al uren aan het verlangen om lekker in mijn bedje te gaan liggen en nooit meer te moeten wakker worden maar neen, ik werd al snel klaargestoomd om te gaan feesten want ja het was de dag voor oudjaar en dat moet uiteraard worden gevierd he! Eerst lekker thuis gegeten en dan op stap geweest naar Lustig; da's zo'n dancing waar er een of ander feest was om het nieuwe jaar in te zetten. Ik was niet echt in de stemming want was doodmoe maar heb me toch vermaakt tot een uur of 4 en ben dan huiswaarts gegaan en lekker in mijn bedje gekropen. Na een ganse dag in mijn bed te hebben gelegen hebben we lekker bij ons thuis chinees gegeten, zijn we de stad ingetrokken. Daar aangekomen kregen we nog een allerlaatste drankje want hier gaan bijna alles pubs dicht rond 23 uur op oudejaarsdag; echt gek man, ik begreep er geen reet van, in Belgenland barst dan pas het feest los en hier sluit alles... Eigenlijk op zich wel slim bekeken van die Surinamers; ze sluiten de boel af, gaan bidden en trekken zelf de stad in; gelijk hebben ze! Na ons laatste drankje zijn we naar een salsabar geweest waar alle bakra's bijeenstonden om het nieuwe jaar te vieren want alle anderen vieren dit thuis met familie; echt vreemd. Om 00 uur lostten we een fles champagne en feliciteerden we iedereen, ook de mensen die we niet kenden. Op zich gaf het me een raar gevoel want het is zo anders dan ik gewoon ben; zo zonder mijn familie en beste vrienden... maarja aanpassen die handel eh! Nadien zijn we afgezakt naar de Starzz(voor de verandering)en hebben daar verder gefeest tot in de vroege uurtjes; vreemd oud op nieuw feest maar toch beste gezellig!Na dit leuke dagje zijn we lekker naar het zwembad geweest om lekker uit te uitkateren, 's avonds lekker pizza gegeten en mijn bed ingedoken. Deze morgen wasje en plasje gedaan en de stad ingetrokken om enkel geld te pinnen maar ik ben uiteindelijk beland bij de piercingshop en heb me laten verleiden door een tongpiercing... jaja ik wlde dit al lang maar was zooo bang. Plots kreeg ik een ingeving en ik heb het gewoon gedaan zonder te zeuren en het deed helemaal geen pijn hoot, leuk was het natuurlijk ook niet maar het was echt best te doen. Dus zeker aan te raden voor de mensen die twijfelen...Ik weet zeker al enkelen die niet akkoord zullen zijn ;)bv. mams, oma,...maar ja het wel nog altijd MIJN tong he;)ok, ik ga nu slapen want de vakantie zit er voor mij alweer op, morgen begin ik terug met werken op het internaat; heb er best wel zin in!

Sribi Switi

Bosie

• 03 Januari 2007 - 22:10

Mo:

Leuk verhaal hoor maar ik mis het hele verhaal van Washabo. We hebben er zo veel meegemaakt en dat vertel je gewoon niet, dussuh ik w8 erop he.....

xxx

• 04 Januari 2007 - 23:08

Lowre:

Bonjour Katrijn

Heb je gastenboek via Mieke gekregen.. Tis leuk gedaan. Klinkt ongeloofelijk leuk om daar enkele maanden te zijn. amuseer je nog..

Groet.. Lowre (misseeuw)