Kickboxwedstrijd at NIS - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van katrijn schotte - WaarBenJij.nu Kickboxwedstrijd at NIS - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van katrijn schotte - WaarBenJij.nu

Kickboxwedstrijd at NIS

Blijf op de hoogte en volg katrijn

06 Januari 2007 | Suriname, Paramaribo

Vandaag was mijn laatste stagedag want de Kerstvakantie gaat van start. Het geeft op zich wel een raar gevoel want ik ben tot nog toe elke dag op het internaat aanwezig geweest en nu plots voor 12 dagen niet meer…anderzijds kan ik de rust wel even gebruiken hoor.

Net vernomen dat de vader van Mvr. Romalho is gestorven en wij stagiaires worden uitgenodigd op de begrafenis die morgen doorgaat; ik had al andere plannen maar toch wil ik die begrafenis niet missen, ten eerste om mijn steun te tonen aan de familie en ten tweede omdat het wel een unieke ervaring is om een begrafenis mee te maken in een andere cultuur.

Na afscheid te nemen van de jongeren op het internaat zijn Marg, Mo en ik de stad ingetrokken om nette, witte kleren te kopen voor de begrafenis.

Daarna heb ik me snel klaargemaakt om naar de salsales te gaan; het is zoveel leuker nu in het VOS; het zijn allemaal Surinamers, we zijn met veel minder mensen en alles wordt dus sneller aangeleerd.

Al snel werden we opgehaald met de taxi om naar NIS te gaan; daar was er een kickboxwedstrijd en ik wilde dit wel eens live meemaken en dit slechts voor zes euro.
Ik had verwacht dat het zou doorgaan in een klein, muf cafeetje maar toen we daar aankwamen bleek het een gigantisch grote zaal te zijn met superveel tribunes; het zou dus een hels spektakel gaan worden; spannend…Eerst werden alle boksers samen in de ring gevraagd; het waren er vanuit Suriname, Trinidad en Tobago, Nederland en Curacao. Toen werden de verschillende volksliederen gezongen en vond een toespraak plaats, echt weer op z’n Surinaams… Er zouden negen wedstrijden plaats vinden waaronder twee vrouwelijke koppels. Er werd uiteraard voornamelijk voor de Surinamers gesupporterd, ik ook trouwens, mijn huisgenootjes waren voor de Nederlandse spelers dus dat was wel grappig op zich. Haast alles wedstrijden werden door de Surinamers gewonnen dus ik was echt tevreden, de anderen iets minder;) Ik vond het echt superleuk om eens te zien hoe alles in z’n werk gaat op zo’n wedstrijd; het was best spannend ook; ik heb me volledig ingeleefd;) De wedstrijd was pas laat gedaan dus zijn we nadien maar braaf ons bedje ingedoken…