Casino - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van katrijn schotte - WaarBenJij.nu Casino - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van katrijn schotte - WaarBenJij.nu

Casino

Door: Katrijntje

Blijf op de hoogte en volg katrijn

07 Januari 2007 | Suriname, Paramaribo

Na mijn werk zijn we met z’n alen naar het Princess casino geweest. Henriette had me al eerder verteld dat je hier in een casino buiten spelen ook gratis drank en eten kan krijgen…ik geloofde mijn oren niet , dus ben ik er heen gegaan om even te piepen.

Het casino bevindt zich vlakbij het internaat dus dat komt wel goed uit;); het is er echt wel groot en er is airco; altijd handig toch?! Links en rechts aan de zijkanten heb je van die gokautomaten en in het midden heb je de Black Jack en Roulette tafels. Alles is er heel erg chique dus echt boertig kun je er niet doen;-); de barmannen-en vrouwen lopen de hele tijd in kostuum rond en nemen je bestelling op; echt heerlijk die luxe! Meestal kopen voor 10 SRD(3 euro) jetons en na enige tijd is die uiteraard al weer op ;-( ik win heel af en toe iets maar dan draai ik het er direct weer door, ik heb tot nog toe geen vette winst gehad en wordt telkens gefrustreerder van dat gokken. Naast me zat Catrien en die had al snel veel geld gewonnen; bijna 50 euro en dat is echt veel voor Surinaamse begrippen! Wat me echt opviel was dat er echt veel gokverslaafden waren; menslief, zo geconcentreerd bezig zijn met dat spel en terwijl de hele tijd roken en drinken. Na enkele Baileys was het tijd voor de dagelijkse showopvoering; verschillende dames voerden een dansje op, ook de Hindoestanen waren van de partij en dat is pas lachen geblazen! Een dame heeft een soort dans opgevoerd met de hoelahoep; echt geschift hoe dat slangenmens dat voor mekaar krijgt. At last but not least begon een homo een hele ingestudeerde dans op te voeren; man man veel te hilarisch gewoon!

Een weekje later zijn we naar het casino geweest bij Torarica; dat is dat groot complex waar je kunt zwemmen, fitnessen, tennissen, …en uiteraard is er ook een casino aan verbonden. We veel minder groot dan in Princess en echt niet gezellig. We hebben er even gegokt, enkele drankjes achterover gekapt en toen was het tijd voor Bingo; ik voelde me echt een ouwe mee.

Gisteren zijn we terug naar Princess casino geweest samen met de onderburen en hebben we ons gewaagd aan Black Jack. We hebben er lekker kunne eten en the boys hebben zwaar liggen zuipen; gelijk hebben ze! Jaja die Black Jack is echt de max en ik had al bij al toch 25 SRD winst; niet veel maar toch. We hebben besloten hier nog vaker te komen…hopelijk wordt ik niet verslaafd;-)